Nystart och workshop!

matematikutvecklare1 matematikutvecklare2 matematikutvecklare1

Äntligen är det första oktober och vi ska starta vår gemensamma blogg.

Vi, det är Maria Dahlin, Sjötorpsskolan och Susanne Hendel, Östra grundskolan. Vi är två av de sex matematikutvecklarna som är anställda i Huddinge kommun.

Våra kollegor heter Helena Petterson Annerstaskolan, Helena Jonasson Widerberg Visättraskolan, Johanna Bolling Vårbyskolan, Nada Cajic Tomtbergaskolan.
Vi anställdes under förra läsåret med lite varierade tidsintervaller.

Vårt uppdrag går ytterst ut på att öka måluppfyllelsen i matematik för år F-6. Vi har under förra läsåret lärt känna våra respektive skolor med sina olika förutsättningar. Det har varit väldigt roligt att få lära känna alla pedagoger och elever! Vi har fått förmånen att få arbeta både i och utanför klassrummet och det är oerhört spännande!

En väldigt rolig och positiv start på detta läsår blev det när vi för några veckor sedan genomförde en workshop i matematik för matematiklärarna på Sjötorp och Östra, ända från åk 1-9. Det var roligt att möte så många lärare från olika stadier! Alla var med! Detta gjorde vi för att låta lärarna prova på laborativt matematikmateriel och hur man kan använda det på olika sätt.
Vi kommer nämligen att ha en elev- och föräldrakväll kring just matematik i oktober.

Det blev en workshop med många glada skratt och miner! Alla var så positiva och tyckte att det var väldigt kul att faktiskt få prov på och göra. En ”hands on” eftermiddag.

Vår blogg kommer fortsättningsvis och förhoppningsvis, att innehålla både våra tankar kring vårt uppdrag, tips och ideér, länkar, nyheter, forskning, lästips…

Ni är varmt välkomna att tycka till och bidra till att vår blogg blir en ” matematisk plattform” i kommunen.

Må väl och låt höstlöven singla ner på er!

1 kommentarer

Kommentarrubrik

Peter Nyberg

Peter Nyberg

Apropå mitt blogginlägg om matematik och meningsfullhet; ni som matteutvecklare jobbar ju verkligen men den utmaningen tillsammans med era kollegor. Kul att följa!!!

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*