Dubbelt lärande

”Att lära tillsammans med andra, är dubbelt lärande.” Visst är det så sant! Igår kväll var vi på en föreläsning kring Digital fortbildning för lärare av lärare. För visst lär man av andra. Tänk att ha ett kollegium av andra lärare, på andra skolor, i andra kommuner, att få bolla sina tankar med och få hjälp med sina frågeställningar kring hur man löser olika pedagogiska frågor.  Just igår kväll var det fokus på det digitala lärandet.

Men vi pratade efteråt också om hur man kan ta till vara de kunskaper som finns närmast omkring oss just nu. Vad härligt att kunna dela med sig kollegor emellan, ett givande och tagande, ingen prestige. Våga prova. Våga fråga. Våga delge. Hjälpas åt. Tillsammans kan vi!

Vi fick lära oss ett nytt begrepp; Mooc dvs. vi kan lära mer om vi är fler. Ja, men då kan vi ju börja där vi står just nu. Dela varandras erfarenheter, när  var det en lyckosam lektion och när blev det mindre lyckat. Vad var det som gjorde att det blev på det ena eller andra sättet?

Alla vägar känns svåra att vandra om man inte har en vän vid sin sida (Elizabeth Shane)

Maria och Susanne

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*