Ännu en lyckad matematikkväll på Östra!

Mattekväll Östra 1 mattekväll Östra 2Äntligen blev det dags för mellanstadiet på Östra grundskolan att ha en matematikkväll för elever och föräldrar! Vi var förväntansfulla inför kvällen, eftersom det blev så lyckat på Sjötorp veckan innan. Hur många skulle komma nu? Alla matematiklärare på skolan deltog, även de lärare som arbetar på högstadiet, vilket var  roligt. Det är ju dessa lärare som eleverna kommer att få möta längre fram i sin skolgång.

Vi hade sex stationer med olika innehåll, bl.a. Pentamino, tangram,  spel kring logiskt tänkande och olika strategier, tärningsspel, sudoku och räknestuga för föräldrar. Vi satte också upp en tipspromenad kring symboler och mönster.

Det blev en rolig och lyckad kväll! Tänk att eleverna faktiskt kom till oss på kvällen för att lära och inspireras av matematiken! Så himla roligt! Alla pedagogerna kände lika dant. Tänk att få känna en liten främmande  barnhand, som ivrigt och stolt vill visa läraren hur bra det gått med tangram! Där har vi sått ett frö till kärlek och intresse för matematik! Vi sådde även frön på högstadiet som nu också vill ha en mattekväll för elever och föräldrar i sina klasser. Då känns det verkligen roligt att få jobba med matematikutveckling!!

Maria och jag är så glada för att få jobba tillsammans med våra pedagoger på våra skolor. Vi vill ju kunna se en röd tråd, från de yngre till de äldre eleverna. Heja på för fler mattekvällar i framtiden!!

Maria och Susanne

Vi bör inte frukta något i livet. Det handlar bara om att förstå. (Marie Curie)

 

 

 

4 kommentarer

Kommentarrubrik

Semira Vikström

Semira Vikström

Hej! Vad roligt att läsa om ert arbete!!! Ni inspirerar!

Svara

Kommentarrubrik

Maria Dahlin

Maria Dahlin

Vad roligt att du tycker det! Matematik är roligt!

Svara

Kommentarrubrik

Peter Bragner

Peter Bragner

Tack för allt det fantastiska jobb ni gör

Svara

Kommentarrubrik

Maria Dahlin

Maria Dahlin

Tack Peter!

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*