Sett och sagt på SETT!

Antingen är man väl matematiskt lagd eller inte….
Det var rubriken på den diskussion som vi deltog i tillsammans med Peter Nyberg och Martin Lossman. Vi var som ni förstår på SETT-mässan och diskussionen ägde rum i Huddinge Kommuns monter med Peter Bragner som moderator.
Vi var alla överens om att alla är matematiska, det viktiga är hur man möter eleven och hur man organiserar för ett lärande. Utgår man från läromedlet och börjar där kapitlet börjar och har som mål att man ska räkna ett visst antal sidor på en viss tid så tappar man många elever som inte förstår/hänger med eller ens tycker det är roligt. Om man å andra sidan jobbar målrelaterat och börjar där eleverna befinner sig och hela tiden stämmer av att eleverna är på rätt spår och dessutom varierar och konkretiserar sin undervisning så möter man eleverna på ett helt annat sätt.
Sedan hade vi ett långt samtal med Martin Lossman kring pulsträning i skolan som känns högaktuellt just nu! Därför kommer det som ett eget inlägg nästa gång!

Solsken från SETT
Helena och Susanne

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*